Pieraksts pa tel.

+371 20505950

Dimanta zobs!

Dimanta zobs!

Vēl nesen metālkeramika šķita pēdējais vārds stomatoloģijā. Bet izaugsmei nav gala! Rodas jaunas tehnoloģijas, jauni materiāli, bet kopa ar tiem arī jaunas zobu ārstēšanas un protezēšanas iespējas.
Stomatoloģiska klīnika CITADELE pirmā (un pagaidām vienīgā) Latvijā, kas jau vairākus gadus strādā pēc PROCERA metodes, kuru uz šo brīdi bar nosaukt par revolucionāru.

Par metodes priekšrocībām stāsta klīnikas badītāja, ārste-stomatoloģe Ludmila Voicehovska.
-Man ir sapnis – vēlos, lai mana profesija kļūtu par anahronismu, atkāptos no pagātnes. Piemēram, atnāca cilvēks pie stomatologa, izārstēja visus savus zobus uz visu laiku. Un aizmirsa par stomatologu līdz dzīves beigām. Sapnis,diemžēl, ir nepiepildāms. Līdz dzīves beigām nesanāks, bet 10-15 gadus negriezties ar nopietnām sūdzībām pie stomatologa – uzdevums, ko ar PROCERA metodes palīdzību,ir iespējams īstenot.

Vieglums, stiprība un augsta precizitāte - trīs galvenie kritēriji,kas padara jauno metodi praktiski nepārspējamu. Vieglums un stiprība tiek nodrošināta ar jauna materiāla – cirkonija oksīda palīdzību, bet precizitāte tiek panākta ar digitālām tehnoloģijām. Ir pietiekami teikt, ka dators trīs dimensijās izrēķina zoba parametrus,kas ļauj veikt mērījumus: 20 tūkst.parametri zobam. Kas savukārt nozīmē, ka kronītis absolūti precīzi piegulēs apstrādātai zoba virsmai.

Tradicionālās protezēšanas laikā pastāv neizbēgama metāla saraušanās dzesēšanas laikā, bet nepilnīgi pieguloši kroņi var rezultēties sekās sākot no paša kroņa defektiem, līdz pat zoba izkrišanai. Iemesli ir skaidri: zem slikti pieguļoša kroņa ar laiku tiek ēdiena atliekas, zoba audi sabrūk – rodas kariess. Uz robežas starp kroni un zobu sakrājas aplikums, smaganā sākas iekaisums, kas rezultējas periodontītā. Tādēļ kroņu atlase, piemērīšana un koriģēšana ir viens no vissvarīgākajiem protezēšanas etapiem, kam nepieciešama ne tikai pieredze un rūpīgi speciālista mērījumi, bet arī milzīga pacietība no pacienta puses.

PROCERA metode praktiski atbrīvo no visām iepriekš minētajām problēmām. Visa rūpniecība notiek Šveicē un piegāde notiek uz visām Eiropas valstīm. Ir lieki atgādināt, ka tas viss notiek datorizēti. Augstas precizitātes skeneru un programmu izmantošana nodrošina ideālu trīsdimensiju kroņu modeļu izgatavošanu,kas nodrošina pilnībā precīzu keramikas apvalka pieslēgšanos apstrādāta zoba virsmai. Bez tam, cirkonija oksīda izsmidzināšanas tehnoloģija uz individuāla ģipša veiduļa un sekojoša „cepšana” speciālā krāsnī rezultātā izveido materiālu, ko pēc stiprības var salīdzināt ar dimantu. Ar to var pat griezt stiklu. Tāda ierīce ļauj protezēšanas laikā iztikt bez metāla konstrukcijām. Tas ir milzīgs solis uz priekšu salīdzinot ar metālkeramiku. Jo bieža metāla saskare ar gļotādu var būt iemesls alerģijām, smaganu asiņošanai. Pietam, neskatoties uz to, cik rūpīgi speciālists izvēlējās virsmas krāsu, metāla bāze vienmēr spīdēs cauri keramikai, neļaujot izvērtēt zoba krāsu un caurspīdīgumu.

Parasta metalkeramikas kroņa svars sakas ar 6-8g, no cirkonija oksīda 2-3 reizes mazāks. Tas nozīmē, ka samazinās arī slodze uz zobu un tam apkārt esošajiem audiem. Bez tam, tas ļauj nedaudz mazāk apslīpēt zobu – kronītis ir pavisam plāns. Vizuālais efekts ir vienkārši neatkārtojams, kas ir īpaši svarīgi priekšzobu rajonā. Kroņi, kas tiek izgatavoti pēc jaunās metodes, pat skatoties ar viskritiskāko aci nav atšķirami no dabīga zoba.

Jaunā tehnoloģija netiek izmantota tikai lielos protezēšanas darbos.Ar tās palīdzību var taisīt arī venīrus - plānas plāksnītes priekšzobiem, ar kuriem var izlabot kosmētiskus defektus. To izmatošana ļauj izmainīt zoba formu,krāsu,garumu, noslēpt trūkumus.

Šāda veida augstākās tehnoloģijas nevar būt lētas. Kaut arī ekonomēšana uz savu veselību nav attaisnojama. Jo automašīnas vadītājs neekonomēs uz labām riepām vai nelies lētu degvielu.Un tehnisko apskati viņš veic regulāri – reizi gadā. Tad kādēļ attieksmei pret savu organismu būtu jābūt mazāk rūpīgai? Pietam PROCERA metode dod pacientam ne tikai kvalitāti, bet arī materiālu labumu – viņam nenāksies mainīt ik pēc dažiem gadiem vecos kroņus uz jauniem. Arī šo pakalpojumu cenas Latvijā ir salīdzinoši zemākas kā ārzemēs.

Sekojiet mums